Partners

speeltuin-logo-png parkschool_logo- spinoza_presenteert mekaar logo_dekameleon jeugdcultuurfonds_utrecht-logo logo_u-pas brede-school-ondiepkpag ludens nutrecht_logo bso-in-de-wolken  sinclair ubuntu ucu  uulogo hku-theater villa-vrede  vrolijkheid noordse-parkdatum_zwart culturele-zondagen Projectmatig ontvangen wij financiële ondersteuning van o.a.logo-utrecht-4-global-goals-vierkant-e1467901478512utrechtinitiatievenfonds

Door het grote aantal samenwerkingen ontstaan er allerlei nieuwe initiatieven en vinden jongeren en startende ondernemers en kunstenaars bij Jongerentheater Link een plek om zichzelf en nieuwe ideëen te ontwikkelen en vorm te geven.

logo erkend leerbedrijf

Future Mefuture me_001: Wij, Sarah Huygens en Sophie Plekker, vertrekken 10 september 2015 naar Nairobi, Kenia. Vorig jaar hebben we gewerkt in verschillende delen van Afrika als theaterdocent en theatermaker. Nu gaan we terug voor ons nieuwe project Future Me.

De kloof tussen arm en rijk in Nairobi is erg groot. Wij willen de jongeren uit Nairobi verbinden door middel van theater en dans. Daarom organiseren wij het nieuwe theaterfestival Future Me. Een festival waarbij jongeren bij elkaar komen en verschillende performances laten zien.

We werken met jongeren uit de sloppenwijken en jongeren van de privé scholen. We geven ze een kijkje in elkaars wereld, die heel anders is maar hen ook laat zien dat ze gelijk zijn. Deze jongeren worden verdeeld in groepen. Deze groepen gaan onder leiding van lokale professionals aan het werk met theater en dans. Er staat een thema centraal, waar elke groep mee werkt. Elke groep maakt een eigen performance die uiteindelijk te zien zal zijn op het festival Future Me.

Wij begeleiden de lokale professionals. We delen onze kennis vanuit onze westerse achtergrond en zij vanuit hun Afrikaanse achtergrond. We begeleiden ze in het werken met een grote groep. We werken samen met verschillende organisaties. Dit doen we metjongerentheater LINK (Utrecht), the theatre company (Nairobi) en KPAG, Kenya Performing Arts Group(Nairobi).

Het festival Future Me vindt plaats in augustus 2016. Voordat dit festival van start gaat, moeten we eerst drie maanden research doen. We vertrekken in september en willen, in deze drie maanden, alle organisaties verbinden. We organiseren workshops en maken een danstheatervoorstelling in samenwerking met KPAG. We gaan de jongeren, de lokale professionals en de scholen benaderen en kennis met elkaar laten maken. Zodat in augustus 2016 de eerste editie van het festival van start kan gaan!

Go to Blog Festival Future Me

Advertenties