JONGE MAKERS TRAJECT / YOUNG MAKERS TRAJECT

Voor wie? For Who?

For artistis in Kenya / South-Africa: see information below

Voor kunstenaars en artiesten in Nederland (prioriteit: uit Utrecht West / Utrecht)

Voor buurtbewoners en/of jonge makers, amateur / (semi-)professionals, die zich betrokken voelen bij het doel van Open Podium West, kennis- en ervaringen op willen doen met het maken van Community Art en  

  1. je hebt al werk gemaakt en wil dat graag op het Open Podium West laten zien of 
  2. je hebt een idee maar wil graag nog meer leren over hoe je het idee verder kan ontwikkelen en vorm kan geven of
  3. je bent geïnteresseerd om deel te nemen aan een internationale uitwisseling en samenwerking met makers in Kenia en Zuid-Afrika

Wat ga je doen?

Je werkt zelfstandig of in een groep aan een performance of presentatie.

Voor de internationale uitwisseling met makers in Kenia en Zuid-Afrika werk je in teamverband en doe je mee aan verschillende (online) kennisuitwisselingen, presentaties en voorstellingen. 

Wie wij zijn en wat wij je bieden?

Initiatiefnemers Odak en Saskia zijn cultureel ondernemers en actief als artiest, educators en makers. Dit biedt jou een ‘real life experience’. Er veel ruimte voor eigen initiatief en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Kosten en vergoedingen: Meedoen met het makers traject is gratis. Afhankelijk van de situatie zijn (onkosten)vergoedingen bespreekbaar. Jonge makers, (semi-)professionals, kunnen gebruik maken van ons Jong makers budget en jong zegt daarbij niets over je leeftijd:).

Stages: Jongerentheater Link is een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. Meedoen met het makers traject als stage is mogelijk.

Corona maatregelen

Wij volgen de richtlijnen en maatregelen van het RIVM m.b.t. corona. Door de beperkingen zijn fysieke internationale uitwisselingen op het moment niet haalbaar en daarom bieden we internationale samenwerking en uitwisseling online aan.

Interesse?

Stuur je motivatie naar link2move@yahoo.com of bel 0637276609 (Saskia).

Open Podium 1: vóór 10 september 2021

Open Podium 2: vóór 10 december 2021

Open Podium 3 en 4: data worden nader bekend gemaakt.

For artists in Kenya / South-Africa

For young makers in Kenya / South-Africa who feel affiliated with the theme of the project of Open Podium West and who would like to gain experience and expertise in Community Art and international exchange and collaboration.

Theme of the project: We all dream. What stops us from dreaming? Is discrimination a voice? Everyday bias… exclusion…

What are you going to do?

We will practice new ways of coming together, expanding the scope of our imagination through new ways of collaborating to create and maintain spaces with the intention to share issues that inspire and concern us all.

The exchange and collaboration will feature online viewing and sharing of local creative work procesess, performance work, discussions and face-to-face guidance and collaboration. Other benefits includes taking part in international festivals and joining our global artists movement. With each selected artist a personal plan will be developed.

The project is divided into 3 sub-projects giving several artists the space to take part at diffirent phases of the project. The first sub-project is scheduled for the period of September – December 2021.

Support

Taking part is for free. Selected artists are eligible for financial support to cover their costs for internet bundels, hire of rehearsal space, attributes (e.g. costumes, decor) and a makers contribution in the form of a grant. Selected artists will receive guidance and coaching.

International exchange and collaboration

The Covid-19 pandemic has inspired us to go beyond and re-invent, re-discover, re-think as well as to reaffirm the importance to make space for the encounter and continue to inspire each other and create together.

Interested?

Send your motiviation to email: link2move@yahoo.com

Open Podium 1: apply before 10th September 2021

Open Podium 2: apply before 10th December 2021

Open Podium 3: date to be announced

OPEN PODIUM WEST wordt mede mogelijk gemaakt door:r