Wat is Open Podium West?

Binnenkort starten we met het Open Podium West. In een periode van 1 jaar organiseren we een 4-tal open podium momenten in Utrecht West. Voorafgaand zijn er workshop trajecten voor buurtbewoners (jong en oud), Jonge Makers trajecten (inclusief coaching en begeleiding), workshops op scholen en verschillende bewustwordingsactiviteiten in de wijk.

Waarom organiseren we Open Podium West? 

Discriminatie, vooroordelen, uitsluiting, ongelijkheid, racisme, we maken het bespreekbaar. Op het Open Podium West staan mensen uit de wijk, bekend en onbekend, jong en oud, allemaal mensen die een verhaal of ervaring willen delen middels een gedicht, een dans, een theaterstuk, spoken word, een schilderij, een lied, je kunt het zelf bedenken en heb je hulp nodig bij het maken daarvan dan is er coaching en begeleiding. 

Het Open Podium West biedt een veilig platform dat inspireert, verbindt en ruimte biedt om met elkaar het gesprek aan te gaan over comfortabele en oncomfortabele situaties, een platform waar we naar elkaar luisteren en elkaar horen.

Hieronder meer over

 • vacatures
 • aanmelden voor Jonge Makers traject (voor buurtbewoners en/of (semi-)professionals)
 • (binnenkort) informatie en aanmelden Workshoptraject buurtbewoners
 • (binnenkort) informatie over reserveren van de Scholen workshops

VACATURES

Voor Open Podium West zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen die  affiniteit hebben met het doel van het project. Je versterkt het team met de productie, communicatie en/of uitvoering.

Het betreffen betaalde opdrachten, of stages (met stage vergoeding) en er is volop ruimte voor vrijwilligers om mee te doen en te mee helpen.

 • Productie assistent – betaalde opdracht
 • Productie assistent – stage
 • Communicatie medewerker – betaalde opdracht
 • Communicatie medewerker – stage
 • Vormgever communicatie materiaal – betaalde opdracht / stage
 • Workshopbegeleiders / educators & makers (betaalde opdracht & stages)

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op via

email: link2move@yahoo.com

telefoon: 0637276609 (Saskia)

JONGE MAKERS TRAJECT

Voor wie?

Voor buurtbewoners en/of jonge makers, (semi-)professionals, die zich betrokken voelen bij het doel van Open Podium West, kennis- en ervaringen op willen doen met het maken van Community Art en  

 1. je hebt al een werk gemaakt en wil dat graag op het Open Podium West laten zien of 
 2. je hebt een idee maar wil graag nog meer leren over hoe je het idee verder kan ontwikkelen en vorm kan geven

Wat ga je doen?

Je kunt met een plan komen, of je kunt je aanmelden om juist een plan te leren ontwikkelen. Je werkt alleen, als groep of je duikt de wijk in om onder begeleiding met mensen (kinderen/ jongeren/ volwassenen) in de wijk samen aan de slag te gaan. 

Wie wij zijn?

Initiatiefnemers Odak en Saskia zijn cultureel ondernemers en actief als artiest, educators en makers. Dit biedt jou een ‘real life experience’. Binnen de projecten van Jongerentheater Link is er veel ruimte voor eigen initiatief en jouw persoonlijke ontwikkeling. Door onze unieke samenwerking met onze netwerkpartners in Kenia biedt Link internationale stage- en samenwerkingsmogelijkheden. 

Wat wij je bieden? 

In alle gevallen bieden Odak en Saskia coaching en begeleiding waar gewenst. Het begint met een eerste ontmoeting, een bakje koffie of thee om kennis met elkaar te maken en vervolgens kijken we samen naar je idee. 

Kosten en vergoedingen: Meedoen met het makers traject is gratis. Afhankelijk van de situatie zijn (onkosten)vergoedingen bespreekbaar. Jonge makers, (semi-)professionals, kunnen gebruik maken van ons Jong makers budget (maximaal €495) en jong zegt daarbij niets over je leeftijd:).

Stages: Jongerentheater Link is een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. Meedoen met het makers traject als stage is mogelijk.

Corona maatregelen

Wij volgen de richtlijnen en maatregelen van het RIVM m.b.t. corona. Door de beperkingen zijn fysieke internationale uitwisselingen op het moment niet haalbaar en daarom moedigen we internationale samenwerking en uitwisseling online aan.

Nieuwsgierig?

We horen graag van je dus neem contact met ons op via link2move@yahoo.com of bel 0637276609 (Saskia).

OPEN PODIUM WEST wordt mede mogelijk gemaakt door: