https://www.voordekunst.nl/projecten/7570-xposed-xchange

Wil je jonge talenten een kans geven om mee te doen aan een internationale maak- en voorstellingsuitwisseling?

Van 14 tot en met 28 april organiseren we een internationaal uitwisselingsproject in Utrecht West. We nodigen jonge makers, dansers en performers uit Kenia, Zuid-Afrika en Nederland uit om samen met jongeren wonend in Utrecht een voorstelling te maken. Een maakproces in een internationale omgeving creëert kansen voor persoonlijke en artistieke ontwikkeling. We maken ruimte voor jong talent – internationaal of juist uit de buurt – om hun creativiteit en visie om te zetten in performance door middel van workshops, montages, dramaturgie, choreografie en discussies. Dit doen we onder begeleiding van Stichting Jongerentheater Link.

Waarom hebben we jouw hulp nodig?

Wij willen graag 8 jong professionals uit Kenia en Zuid-Afrika naar Nederland vliegen om hier te shinen. Dit kost natuurlijk veel geld. Al minimaal zo’n 1000 euro per persoon om hier te komen (visum, vliegkosten etc.). Op dit moment worden we al ondersteund door Het Fonds voor Cultuurparticipatie, het K.F. Hein Fonds en het Initiatievenfonds Utrecht. Helaas is dit nog niet genoeg. We hebben nog niet genoeg voor de reiskosten. Ons minimale doel is om door middel van crowdfunding de reiskosten van 4 dansers te kunnen vergoeden.

Annemieke en Bart vertellen meer over het project in een video https://www.voordekunst.nl/projecten/7570-xposed-xchange