Het Wilde Westen 30 september – Dance Encounter
12.00 inloop
12.30 – 13.30 Lunch; ontmoeting Afrovibes kunstenaars, workshopbegeleiders en workshops deelnemers
13.30 – 15.00 workshop
Kosten: €7,50 per deelnemer
Reserveren via: reserveer@hetwildewesten.nl (onder vermelding van Dance Encounter 30-9 en je naam) Betaling graag contant of pinnen op de dag zelf.

In deze 3de Dance Encounter ontmoeten dansers, ‘niet’-dansers, regiseurs, choreografen en stad-en buurtbewoners van Utrecht en Afrovibes Public Encounter elkaar (zie hieronder meer informatie over de Public Encounter).

Workshopbegeleiders: Odak Onyango (Kenya/NL) en Sarah Huygens. Sarah is de regisseur en een van de performers van de voorstelling Women in Love. “Vanaf de eerste repetitie was de herkenning heel fijn: dit zijn situaties die voor brown skinned girls normaal zijn! Maar zijn deze situaties dan ook wat ons ‘anders’ maakt ten opzichte van de Westerse standaard? Dit is niet alleen ons realiseren wie wij zijn, dit is ook onderzoeken wat mensen van ons vinden.” https://www.facebook.com/womeninlovetheatergroep/?hc_ref=ARSHFNjKMzWUrH_OnEMyZh4zKul-kAojUik5MrZIjJh5nFOu66npRFnohy26Ew4Lys8&fref=nf

Afrovibes: “Anders zijn, queer zijn – het lijkt geaccepteerd in Nederland, maar is dat ook echt zo? Wij willen ruimte bieden voor gesprek over het queer zijn. Dit doen we o.a. door een voorstelling te programmeren die dit onderwerp aankaart, gespeeld door queers uit Zuidelijk Afrika. Zogeheten Afriqueers.”

Cereolfabriek 3 oktober – Public Encounters
Een deel van het Afrovibes programma is te zien in de openbare ruimte rondom de Cereolfabriek en in Lombok. Kunstenaars brengen hun werk in een directe dialoog met de ruimte, mensen en de stad. Public Encounters is in samenwerking met Jongerentheater Link, Het Wilde Westen en lokaal talent.
GRATIS!
Wel graag vooraf reserveren via: reserveer@hetwildewesten.nl (onder vermelding van: Public Encounter 3-10 en je naam)

Meer over Afrovibes – Afrovibes brengt dit najaar voor de 14de keer jonge makers en gevestigd talent uit Afrika naar Nederland! Van 3 tot en met 7 oktober is het festival in Stadsschouwburg Utrecht en op locatie rondom de Cereolfabriek en in Lombok met een divers programma met vol theater, dans, film en muziek! Check het hele programma op ww.afrovibes.nl/festival/shows

Stadsschouwburg Utrecht 5 & 7 oktober
Donderdag 5 oktober, een avondvullend urban dansprogramma rondom voorstelling JONGA van het Utrechtse Wij Zijn Dox en Artscape Theatre Centre uit Kaapstad. JONGA is een ontmoeting tussen Nederlandse en Zuid-Afrikaanse dansers. Een frisse shake die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt. TICKETS http://bit.ly/2isczql
Zaterdag 7 oktober, een avondvullend internationaal dansprogramma rondom de voorstelling In a World full of Butterflies, it takes Balls to be a Caterpillar …. Some Thoughts on Falling van de controversiële Zuid-Afrikaanse choreograaf Robyn Orlin. De voorstelling heeft als artistiek uitgangspunt de weigering van dansers om op te treden tegen de achtergrond van videobeelden van de aanslag op 9/11 in New York. http://bit.ly/2g7NwIh

This 14th edition of Afrovibes Festival is from 28 September until 9 October and presents both young pioneers and established talent in theatre, dance, music, poetry and design from Africa in The Netherlands. Afrovibes shows the dynamic cultural life of Urban Africa with a programme by African and Dutch artists. The festival takes place in Amsterdam, Utrecht, Den Haag and Rotterdam and brings a diverse programme of performances, theatre, dance, debates and afterparties at a variety of locations.