Wij, Sarah Huygens en Sophie Plekker, gaan in september naar Nairobi, Kenia. Beide hebben wij vorig jaar gewerkt in verschillende delen van Afrika als theaterdocent en theatermaker. Nu gaan we terug om onze droom waar te maken. De kloof tussen arm en rijk in Nairobi is erg groot. Wij willen de jongeren uit Nairobi verbinden door middel van theater en dans. Daarom organiseren wij het nieuwe theaterfestival Future Me. Een festival waarbij jongeren bij elkaar komen en verschillende performances laten zien.

We werken met jongeren uit de sloppenwijken en jongeren van de privé scholen. We geven ze een kijkje in een andere wereld maar laten ook zien dat ze gelijk zijn. Deze jongeren worden verdeeld in groepen. Deze groepen gaan onder leiding van lokale professionals aan het werk met dans en theater. Elke groep maakt een eigen performances die uiteindelijk te zien is op het festival Future Me. Er staat een thema centraal, waar elke groep mee werkt.
Wij begeleiden de lokale professionals. We leren hun Westere spel en dans methodieken. We begeleiden hun in het werken met een grote groep. We werken samen met verschillende organisaties. Dit doen we met jongeren theater LINK ( Utrecht) , The theatre company ( Nairobi) en KPAG, Kenya Performing Arts Group (Nairobi).
Het festival Future Me vindt plaats in augustus 2016. Voordat dit festival plaats vindt, moeten we eerst drie maanden research gaan doen. We vertrekken in september en willen dan alle organisaties verbinden. We organiseren workshops en maken een dans theatervoorstelling in samenwerking met KPAG. We gaan de jongeren, de lokale professionals en de scholen benaderen en kennis laten maken met elkaar. Zodat in augustus 2016 de eerste editie van het festival van start kan gaan
Met de facebook pagina Future Me houden we jullie op de hoogte!